Gott Nytt År!

Bästa Konstnärsvänner,                                            december 2017

Konstnärernas Vänner har under hösten haft ett antal visningar som lockat många medlemmar. Ibland så många att alla inte kunnat få plats. Om möjligheter finns kommer vi i fortsättningen att boka extra besök av de populäraste visningarna. I höstens program ingick ett besök hos skulptören Peter Linde i hans ateljé i Saltsjöbaden. På Prins Eugens Waldemarsudde guidade museichefen Karin Sidén André Lohte-utställningen. På grund av det stora antalet intresserade anordnades ytterligare en visning med Vännernas vice ordförande Louise Lyberg som guide. Ett besök gjordes också hos konstnären Astrid Sylwan i hennes ateljé i Saltsjö-Boo. Hösten avslutades med glögg och pepparkakor hos konstsamlaren Joakim Geiger som berättade hur han började samla och beskrev en del av objekten.  

Hans Lepp, konsthistoriker och baltikumkännare, var Vännernas ciceron under höstens konst- och kulturresa till Vilnius och Kaunas. Se gärna Louise Lybergs bild- och reseberättelse här på hemsidan!

Programkommittén har återigen många spännande och intressanta visningar för våren 2018. Vårens program kan ni se på hemsidan.

Gå gärna in och anmäl er!

Vännerna har tidigare haft fri entré till Prins Eugens Waldemarsudde.    2017 blev Waldemarsudde en självständig myndighet med hög självfinansiering. Vännernas fria entré ersattes från den 1 juli med en rabatterad avgift, 100 kronor för pensionär och 120 kronor för övriga. Vännernas rabatt på 10 procent i museets butik kvarstår dock.

Årsmötet äger rum onsdagen den 18 april klockan 18.30 på Konstnärsklubben, Smålandsgatan 7, Stockholm. Kallelse kommer senare.

Årshögtiden äger rum måndagen den 28 maj på Prins Eugens Waldemarsudde.      Kallelse kommer senare.

Konst- och kulturresa till Florens
Den 21 – 26 mars besöker Konstnärernas Vänner Florens tillsammans med Louise Lyberg som guide.

Avslutningsvis vill jag tacka styrelsens ledamöter för värdefulla insatser och även alla aktiva medlemmar som stöder Konstnärernas Vänner.

GOTT NYTT ÅR!   

Carl-Gustaf Petersén
ordförande